Voor uw stikstof onderzoek en Aerius-berekening    

Oog voor uw stikstofprobleem, een neus voor de oplossing!

Over NOX Advies, uw partner om uw Aerius berekening te laten maken

Adviseur stikstofdepositie en adviesbureau Aerius

De persoon achter NOX Advies

Mijn naam is Martijn van der Wielen (1982), oprichter en bedenker van NOX Advies. Ik heb bijna 15 jaar werkervaring als RO-adviseur en milieu-specialist bij drie middelgrote adviesbureau’s en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. 
Ik ben afgestudeerd aan de universiteiten van zowel Tilburg als Nijmegen (respectievelijk Economie en Planologie).


Ervaring met stikstof berekenen?

Sinds 2020 heb ik een eigen adviesbureau in stikstofdepositie. Van 2017 tot en met 2023 heb ik gewerkt bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant als milieu-toetser en als adviseur stikstofdepositie. Het thema stikstofdepositie is relatief nieuw, maar sinds de uitspraak van 29 mei 2019 heb ik me als milieu-deskundige gespecialiseerd in stikstof berekenen en Aerius-calculatie.  Stikstof berekenen is mijn dagelijks werk. Inmiddels heb ik (complexe) berekeningen gemaakt, berekeningen getoetst, aan zittingen bij de Raad van state deelgenomen als deskundige, cursussen gegeven en ik heb op stikstof vastgelopen projecten weer vlot kunnen trekken. Opdrachtgevers waarderen mijn betrouwbaarheid, klantgerichtheid en nauwkeurigheid.  

 

Eigenschappen die van pas komen bij stikstof berekenen?

Ik hou van avontuur en dat uit zich - naast het opzetten van een eigen adviesbureau - in mooie reizen over de wereld. In mijn vrije tijd wandel of fiets ik graag. Als inwoner van de 'Parel in 't Groen' weet ik hoe fijn het is om in de directe nabijheid van Natura 2000-gebied te wonen. Ik geniet van de natuur om ons heen. Daarnaast ben ik een strateeg. Ik speel graag een bord- of denkspel met vrienden en haal ook voldoening uit het oplossen van een pittige cryptogram. 


Waarom is NOX Advies opgericht? 

Mijn visie is dat we in Nederland in moeten zetten op de broodnodige bouw van o.a. woningen, daar waar die plannen weinig impact hebben op Natura 2000-gebieden. Want naast de ecologische belangen, draagt recreëren in die gebieden bij aan ons welzijn. Ik merk dat in de praktijk vaak geworsteld wordt met het dilemma tussen economische en ecologische waardes. Uiteraard spelen er vaak ook andere belangen en randvoorwaarden. Ik maak graag een optimale afweging tussen deze vaak tegenstrijdige belangen. Op dat gebied maak ik graag het verschil.  

E-mailen
Bellen