Voor uw stikstof onderzoek en Aerius-berekening    

Oog voor uw stikstofprobleem, een neus voor de oplossing!

 Diensten voor (project)ontwikkelaars en adviesbureau's:
 stikstof berekening/berekenen stikstofdepositie


Diverse gemeentes snakken naar woningbouw, maar sommige bouwplannen komen in de knel door  stikstofdepositie. Stikstofdepositie kan leiden tot onhaalbare plannen en vormt munitie voor potentiële bezwaarmakers van uw plan. Een goede stikstof berekening is dus onmisbaar! 

Berekenen stikstofdepositie, stikstofdepositie berekenen

 Waarom een stikstof berekening?

Bij ruimtelijke plannen en bouwplannen vereist de wet dat er geen significante effecten zijn op instandhoudingsdoelstellingen van Natura 2000-gebieden. Om dit aan te tonen, is doorgaans een stikstof berekening noodzakelijk.

 Waarom NOX Advies voor het berekenen stikstofdepositie?

NOX Advies bepaalt voor u altijd vooraf of een Aerius-berekening echt nodig is. Het aangeleverde stikstofrapport voldoet aan alle eisen die de gemeente of Omgevingsdienst stelt. Omdat de persoon achter NOX Advies zelf ook bij en voor de overheid werkt, weet NOX Advies wat een gemeente of Omgevingsdienst (toetser) verwacht van een stikstof berekening. Eventuele extra aanpassingsrondes zijn inbegrepen, maar zelden nodig.

U kunt van NOX Advies dus meer verwachten dan alleen een onderzoeksrapport. Als rasechte strateeg denk ik graag een stap verder. Is het berekenen stikstofdepositie wel echt nodig? Is intern salderen een mogelijkheid bij de stikstof berekening en wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Hoe werkt het stikstofregistratiesysteem en komt uw (bouw)plan daarvoor in aanmerking? Ik bekijk alle oplossingsrichtingen en denk pro-actief en constructief met u mee. Een stikstof berekening op maat dus. 

Mijn onderscheidende kracht voor ontwikkelaars en adviesbureau’s:

- een vast contactpersoon;
- Oplossingsgericht en pro-actief, berekenen stikstofdepositie op maat;
- Afspraak is afspraak;
- gunstige prijs-kwaliteit verhouding met realistisch advies. NOX Advies doet namelijk vooraf een check of uw plan haalbaar is. Zo weet u zeker dat wanneer ik voor u aan de slag ga, uw plan ook haalbaar is.

Benieuwd wat anderen van NOX Advies vinden? Lees hier de reviews.

 Aerius-berekening of stikstof berekening?

In de praktijk zijn er diverse termen in omloop geraakt voor stikstof onderzoek. Met een stikstof berekening, voortoets stikstof, stikstofdepositieberekening, Aerius-berekening of Aerius-calculatie wordt dus hetzelfde onderzoek bedoeld. 

Berekenen stikstofdepositie, Stikstofdepositie berekenen

 Geeft NOX Advies ook cursussen in Aerius berekening woningbouw?

Ja, NOX Advies kan ook een (in-house) cursus of workshop over  stikstofdepositie verzorgen. NOX Advies heeft diverse cursussen gegeven aan adviesbureau's en bouwgerelateerde bedrijven. Met deze cursus heeft u de laatste inzichten in stikstof onderzoek of kunt u zelf een Aerius-berekening maken. NOX Advies bespreekt graag met u de mogelijkheden.

Meer vragen?

Wilt u meer weten over stikstofdepositie of een stikstof berekening? Bekijk de
FAQ
eens. 

Bent u een particulier en wilt u een Aerius berekening woningbouw laten maken? Klik dan hier.

 


E-mailen
Bellen